Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

Articles

Estimulació Musical

L’Estimulació Musical és una activitat pensada per a xiquets i xiquetes de 5 i 6 anys amb o sense coneixements musicals previs, que volen introduir-se al món de la música, conèixer i explorar les seues capacitats.

Des del curs 2013/2014 comptem amb l’aula d’Estimulació Musical a la nostra Escola, sent pioners en la implantació d’aquestes ensenyances a Algemesí. Aquesta iniciativa ve donada per la necessitat d’oferir una educació musical per als més menuts adaptada especialment per a ells i elles.

music conduktor 24 QUÈ ÉS L’ESTIMULACIÓ MUSICAL?

L’alumnat està dividit en dos nivells segons l’any de naixement i les sessions consten d’una hora setmanal. Estimulació Musical 1 (5 anys) i Estimulació Musical 2 (6 anys). La matrícula és totalment gratuïta. L’activitat té un preu mensual de 6€ i es paguen 15 € trimestrals en concepte de material, ja que l’Escola de Música JMG proporciona tot el que els menuts necessiten per al correcte desenvolupament de les sessions.

Les activitats que es realitzen estan centrades en el cant i el ball com a ferramenta fonamental d’aprenentatge. Mitjançant aquestes dues accions els menuts aprenen conceptes com el ritme, la intensitat, el so, el soroll, l’altura, el timbre, etc. I treballen la coordinació i el desenvolupament psicomotriu associat a les seues capacitats musicals innates.

A més a més, a la nostra aula tenim i coneguem tota classe d’instruments al llarg del curs que els alumnes poden escoltar i manipular setmanalment seguint les indicacions del professorat. Com a novetat amb els/les alumnes d’aquesta edat s’introdueixen algunes activitats escrites que faciliten la grafia musical en cursos posteriors.

xylophone 24 CONEIX EL NOSTRE ESPAI

Comptem amb una aula completament adaptada per a l'ensenyament musical dels més menuts on el mobiliari escolar (taules i cadires) és totalment secundari, ja que la majoria d'activitats es realitzen en un entorn diàfan i sense obstacles, on els menuts poden desplaçar-se i moure's amb llibertat. L'aula també compta amb una pissarra digital on l'alumnat pot realitzar tota classe d'activitats interactives i així incorporar les TIC a les nostres ensenyances.

config