Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

"Sons d'un poble" CD de la Banda Simfònica d'Algemesí

Sons d'un poble

Algemesí, la seua història i tradicions han sigut sempre font d’inspiració per a molts artistes i, des de la Societat Musical, amb l’objectiu de difondre la cultura musical per tot arreu, hem decidit immortalitzar les obres d’alguns d’aquests autors.

El repertori ha sigut minuciosament elegit i treballat pel nostre director artístic Alberto Ferrer, que ha escollit per a l’ocasió tres obres d’autors algemesinencs i altres tres de compositors forasters que estimen la nostra cultura com a poble i s’han inspirat en ella per a les seues composicions. Les diferents obres han estat treballades i enregistrades per la Banda Simfònica d’Algemesí i altres amics músics que han tingut el gust de col•laborar amb aquest projecte de forma totalment desinteressada.

cd 24 Tracklist

 

Sobre l'obra:

Aljama és una obra descriptiva que narra dos episodis que marcaren fets històrics a la ciutat d’Algemesí. Al primer episodi, Batalla del Sucro, el compositor ens descriu la sanguinolenta batalla del Xúquer, que va tindre lloc a l’època de la dominació romana entre les tropes de Pompeu i les de Sertori. D’altra banda, el segon episodi, titulat Dansa dels conqueridors, narra el viatge del rei Jaume I i les seues tropes cap a la Ribera. A la nit acampaven en diferents llocs, i és en aquests campaments on apareixen les danses dels conqueridors, de vegades interrompudes per algun contraatac. Finalment, arriben a Cotes, terme d’Algemesí.
Ferrer Ferran

Sobre el compositor:

Ferrer Ferran és llicenciat en Direcció d’Orquestra de Vents i Composició per The Royal School of Music de Londres. És catedràtic de Composició al Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló , director d’Allegro Centre Musical, vicepresident de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians i membre de la WASBE. Com a compositor ha assolit un gran prestigi internacional, tot destacant sobretot la seua música escrita per a formacions de vents. Dirigeix una gran quantitat de agrupacions musicals entre les quals cal esmentar la Banda Simfònica Provincial de Ciudad Real, la Banda Primitiva de Paiporta i la Banda Sinfónica Simón Bolívar de Venezuela, en la qual és el principal director convidat.

Escolta 30 segons de l'obra:

Sobre l'obra:

Es tracta d’una suite en dos moviments sobre temes populars de la tradició valenciana. El primer moviment, Ball dels Bastonets, agafa com a tema principal la melodia anomenada L’Ampla, i aquesta tonada és una de les tantes que s’interpreten amb dolçaina i tabal mentre s’executa el ball en les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Pel que fa al segon moviment, Jota valenciana, es basa en una de les més conegudes melodies de la tradició valenciana. En aquesta obra Adam Ferrero ha realitzat un magnífic treball d’instrumentació, així com aportacions melòdiques i harmòniques pròpies, mostrant les melodies tradicionals elegides en tot el ventall tímbric i sonor que ens ofereix la banda simfònica. 
Bernardo Adam

Sobre el compositor:

Comença la seua formació musical als 8 anys a la Banda d’Algemesí amb Miguel Esparza. Cursa estudis de Piano amb el mestre Ernesto Francés, Composició i Direcció d’Orquestra als Conservatoris de València i Madrid amb Amando Blanquer i Cristóbal Halffter, a Siena amb Franco Ferrera i Luigi Dallapíccola, a Roma amb Goffredo Petrassi i a París amb Oliver Messiaen. Ha dirigit les principals bandes i orquestres espanyoles i ha estat director convidat a diversos països europeus, americans i asiàtics. Ha rebut multitud de distincions acadèmiques i professionals: Order of Merit (New York), Medalla d’Honor del Festival «Mid West» (Chicago), Batuta de Plata del Gran Teatre de L’Habana (Cuba), Conxa de Plata (Manila, Filipines), Ordre de la Batalla de Carabobo (Veneçuela), Fundació Espanyola de la Vocació (Barcelona), Màster d’Or del Fòrum d’Alta Direcció (Madrid), Medalla d’Honor del President de la República Italiana (Roma), Medalla for excellence de les FF.AA. Nord-americanes, (Washington), Doctor Honoris Causa per la Universitat de Sidney (Austràlia), Fill Adoptiu de la Ciutat de Valencia, etc., així com premis nacionals i internacionals de composició. És Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid i President de la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana.

Escolta 30 segons de l'obra:

Sobre l'obra:

El cant a la Muixeranga naix de la comanda realitzada pel mestre de la Muixeranga, Juan Beltrán, al compositor algemesinenc, Toni Giménez Cerezo, l’any 2012. Es tractava de fer alguna cosa diferent per a la commemoració del 40 aniversari de l’associació Amics de la Muixeranga i de la seua recuperació. Després de la comanda, Toni Giménez es va posar en contacte amb Joan Fermí Teruel per tal d’escriure una lletra que exaltara les qualitats i els valors que ens transmet la muixeranga tals com l’amistat, la superació, el treball en comú, la il·lusió, les arrels i la pau. Amb aqueixes premisses, el compositor va escriure una música carregada de sentiment, que desemboca en la mateixa tonada de la muixeranga interpretada amb la dolçaina i el tabal. Va ser estrenada el 6 de setembre de 2013 per la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Algemesí.
Toni Giménez

Sobre el compositor:

Toni Giménez Cerezo és natural d’Algemesí. És professor de Superior de Saxòfon, de Llenguatge Musical, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació. Ha col·laborat com a solista i com a director amb importants agrupacions. També cal destacar la seua faceta com a compositor, que li ha suposat guanyar importants premis en aquest camp. Actualment és professor de Fonaments de Composició al Conservatori «Mestre Molins» de Quart de Poblet i professor del Batxillerat Musical a l’IES Jose Mª Parra d’Alzira.

Escolta 30 segons de l'obra:

Sobre l'obra:

Blanquer va compondre aquesta obra per encàrrec de l’Ajuntament d’Algemesí quan era director de la nostra banda. Es tracta d’una suite per a banda simfònica amb temes populars extrets de la processó de la Mare de Déu de la Salut, a partir dels quals el compositor alcoià realitza una bona mostra d’habilitats compositives. Amb aquesta obra, Blanquer vol experimentar al màxim totes les possibilitats del gran instrument, que és la banda de música, mesclant les melodies de la tradició algemesinenca a través dels quatre moviments de la peça. Final n’és el colofó musical equivalent als últims instants de la Processoneta del Matí, on tots els balls dansen alhora a la plaça Major mentre la patrona entra a la basílica. Existeix també una transcripció per a orquestra que va ser estrenada per l’Orquestra de València al nostre poble l’any 1987. Mare de Déu de la Salut entra a la Basílica. Existeix també una transcripció per a orquestra que va ser estrenada per l’Orquestra de València al nostre poble l’any 1987.
Amando Blanquer

Sobre el compositor:

Amando Blanquer Ponsoda, compositor (1935-2005) 
Comença els seus estudis de música a la banda del seu poble natal, Alcoi. Es titula com a compositor al Conservatori de València i després viatja a París i a Itàlia, on estudia amb compositors de la categoria d’Olivier Messiaen i Goffredo Petrassi. Destaca la seua labor com a docent i compositor, camp en què aconsegueix un gran reconeixement a escala internacional. Cal destacar el seu interés per dotar les bandes d’un repertori propi i de qualitat. Va ser director de la Banda de Música d’Algemesí de l’any 1980 al 1988.

Escolta 30 segons de l'obra:

Sobre l'obra:

L’obra 3 balls algemesinencs és un encàrrec de Berca Grup de Danses sobre música de rondalla. Valencianes intercala seccions de tutti amb parts solistes que imiten el cant d’estil de la nostra terra. El Bolero perdut fou recuperat recentment a partir de les melodies de la Dansa dels Bastonets. Tanca la suite La Cebera, una jota valenciana el títol de la qual fa referència a les melodies i lletres que espontàniament es prodigaven als magatzems de cebes per fer-hi més amena la faena. Encara que la suite està originàriament pensada per ser interpretada amb ball, també compta amb una versió de concert.
Guillem Ramiro

Sobre el compositor:

Natural d’Algemesí, inicia els seus estudis musicals en diverses institucions del poble, entre elles la Societat Musical d’Algemesí. Continua els seus estudis en el Conservatori «Mestre Vert» de Carcaixent amb Javier Costa; a l’ESMUC de Barcelona, amb Arnau Bataller i Luis Naón i, finalment, al CSMA de Saragossa, amb José Mª Sánchez Verdú. És Premi de Composició «Ciutat d’Algemesí» en 2006 per l’obra Veu de palissandre i recentment ha participat en la Càtedra de Composició Manuel de Falla.

Escolta 30 segons de l'obra:

Sobre l'obra:

Rapsòdia per a banda simfònica i dolçaines dels balls de la processó de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, dedicada a la memòria de Bernat Ahuir, muixeranguer i amic del compositor. Va ser estrenada al concert de la Nit del Retorn a Algemesí, el 6 de setembre de 2012, pels dolçainers Xavier Richart i Andrés Felici i per La Colla d’Algemesí, junt amb la Banda Simfònica d’Algemesí.
Juan Carlos Sempere

Sobre el compositor:

Juan Carlos Sempere Bomboí naix a Albaida al 1976. Professor de Piano, professor de Superior de Llenguatge Musical, Transport i Repentització, i llicenciat en Composició, Orquestració, Harmonia i Contrapunt. Actualment exerceix la docència en el Conservatori Municipal d’Albaida i en el «Juan Cantó» d’Alcoi i és el director de la Societat Artística Musical El Valle de Càrcer

Escolta 30 segons de l'obra:

buy 24 On comprar el CD

Podeu adquirir el CD "Sons d'un poble" al preu de 12 € als següents locals d'Algemesí:

• Llibreria Samaruc - Carrer de Sant Josep de Calassanç, 11
• L'aurora dels llibres - Carrer València, 2
• Arts Musical - Carrer de Sant Dionís, 1
• Tekomob - Carrer València, 55-A
• Cristalleria Ximo - Carrer Sant Nicolau de Bari, 14 C
• Societat Musical d'Algemesí - Soterrani de la Casa de la Música

 conference 24 mecenesLa Societat Musical d'Algemesí vol agraïr als següents mecenes per haver col·laborat durant la campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami:

Oscar Albiach Bueno, Isabel Otaño Adúriz, Anna Borràs Sanchis, Bernat i Salut, Ximo Borràs Sanchis, Eva Tortajada Rosa, Teresa Rosell Alandete, Pedro Rosa Amor, Xesca Saez Bru, Roser Argemí, Ramon-Joan Peret i Simó, noedelamariola, Raül Richart Pascual, Xavi Olivares Martines, Cristalleria Torres López, Jordi Ribera i Galiana, Jose Alberto Hernandis, Manel Martí, Enri, Família Llorens, Vicent Jordi, Eulàlia Vilaplana Rosés, julia, Mireia Miralles, Pau Verdú Fernández, Josep Bermúdez, Jaume Albiach Bueno, José J. Ramírez Palanca, Xelo González Martí, Noelia Varela Ferrer, Isaac Juan Pascual y Laura Tortajada Ferrís, Pepe i Marian, Carlos Miragall Colomar, Lorena Calatayud, Salvador Ortega, Lluis Navarro, Claire Neau, Carlos Ortiz Mira, Salut i Berta Castells, Laura Peñafiel López, Juanjo Valero, Masahiro Aramaki, Familia Naval-Trull.
config